Ugrás a fő tartalomra

Kacatok-kincsek Vechituri-comori


Eperkével
jól belebonyolódtunk a turis témába,ezért úgy döntöttem,megmutatom új szerzeményeimet. Eheti turis szerzeményeim legfontosabbika e két falikép-tartó.Hasonlóhoz varrtam a 6o blokkos szülinapi ajándékot februárban.Ritkán találok ilyent,ezek elég picik,15 és 18 centisek,de majd kitalálok valamit...ja,és egy vénséges,de jó hímzőráma,kézi tűzéshez.

Iată rezultatul cercetărilor prin second hand din această săptămână:am găsit nişte agăţători de 15 respectiv 18 cm.La fel era şi cel de la care mi-a venit ideea cadoului din 6o de pătraţi din februarie. Am găsit şi o ramă veche,o voi folosi la quiltingul manual.


A világ legkényelmesebb klumpája,ugyan nem Scholl,de Jobi és teljesen új.A bolti ár tizedébe került,1o eurónyi pénzt adtam érte.Kár,hogy csak feketében van,vennék még belőle.

Cei mai comozi pantofi din lume...Nu sunt Scholl ci Jobi-suedez,parcă,dar sunt noi.Mi-au costat 35 de lei,o zecime din preţul din comerţ.Păcat că nu aveau decât în negru...

Fonalak,babahajnak...

Material perfect pentru păr,la păpuşi...


Megjegyzések

Dora üzenete…
agatatorile sunt geniale! N-am mai vazut pe la noi asa ceva. Quiltul cadou arata superb pe acest suport.
KicsiKató üzenete…
Aztaaaa... Milyen fajta turi az, ahol ilyen szépséges akasztókat és rámákat lehet találni?
katafolt üzenete…
Da,Dora,sunt foarte bune,pacat ca nu se gasesc mai mari...


Kicsikató,alapítványi,szerencsésebb sorsú svéd és német polgárok megunt holmiját árulják.A bútorok és a teljesen új cuccok kivételével minden kilóra van.Persze rengeteg a giccs,kertitörpe,miegymás,ki kell alóluk bányászni a jót.
Piroseper üzenete…
Az akasztók nagyon tetszenek! Csíkszereda valóban távol a fővárostól...
katafolt üzenete…
Tényleg jók,csak sajnos elég kicsik,35 centis volt eddig a legnagyobb,amit találtam.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o